Autumn cheese cake

Cheese lagiiiii…!Kali ini cheese cake. Rasanya lama banget ga makan kue satu ini. Dan karena puasa, jadi manjain selera lahh..:D. Dulu teman saya pernah buatin cheese cake pas saya ultah, dan saya dah minta resep dari dia, tapi ga tau ketelisut di mana resepnya :(( padahal enak bgt lohh..akhirnya cari2 resep baru. Hmmm yang ini rasanya begitu ‘ngeju’ dan lembut . Yummm..yumm..

Recipe :

for base:

45gr plain flour

45gr caster sugar

45gr ground almonds

45gr butter, melted

For the topping :

300gr cream cheese, at room temperature

75gr mascarpone cheese

75gr caster sugar

Vanilla extract

1 large egg, plus 4 egg yolks

Directions :

1. To make base, preheat the oven to 16odeg.celcius. Combine the flour, sugar, ground almonds and 1 tsp salt in a mixing bowl. Pour over the hot melted butter. Spoon this into the tin and smooth down with the back of a spoon. Bake for 20-25mins. Set aside to cool completely.

2. To make the topping, reduce the oven to 140deg.celcius. Whisk all topping ingredients in a mixing bowl. Pour over the cool base. Bake for 1 hour, until just set. Remove from the oven, leave to cool completely and the chill until ready to serve.

3. Serve with anything you like. (I serve with raspberries puree)

Recipe from :Anthony Demetre, modified by me.

6 thoughts on “Autumn cheese cake

  1. Ohmagod Abby!!! Masakanmu keren2! Bener2 istri idaman para suami nih… sebenernya aku punya blog masakan, tapi ga ada foto2nya jadi kurang pede… tar ah pengen dibetulin, tapi lagi… masakannya Indonesia banget, blom bisa nih yang aneh2 dan keren kayak punya Abby… Dede sekarang gendut kah? hehehe

  2. Irmaa…ini blog yg lagi belajar, ya gpp dong masakan Indo tuh paling enak:D, ni aku lagi coba2 resep aja kok, sayang sampai skrg DD ga gemuk2 X(X( yg gemuk aku..hikss…

    Tengyu yaa dah main2 ke ‘dapur’ku. Aku link nanti blogmu yg ini dan yg blog masakannya yah..:xx

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s