Pavlova Merdeka

Sebenarnya saya ga PD banget loh ikutan contest photo2, soalnya bener2 super duper beginner, tapi kalo ga di PD2-in saya akan terus jadi katak dalam tempurung deh dan ga akan pernah berkembang..ceilee pake peribahasa segala:P. Dan teman saya Sefa yang meng-encourage untuk ikutan dalam acara Red&White Foodie Photography Contest yang di host oleh : Dhi, Fitri dan Dwi
Katanya sih, deadlinenya di undur sampai tanggal 18 Agustus 2008.. Semoga masih bisa ya…:) Kalau tnyata dah telat ya udah gpp..buat koleksi heheh…kalau ada event lain, Insya Allah mau ikut lagi. Saya happy banget, akhirnya saya mampu ‘Merdeka’ dari belenggu ketidak PD-an saya…:)

Setelah berpikir keras hueheuehueh :p mau nampilin apa, akhirnya jatuh pada Pavlova dengan cherry saus dan Whipped cream. Gampang, cuman bikin pavlovanya ( Meringues) dari kemarin malam. Dan hari ini tingal di kasih cherry dan cream. Karena ini adalah percobaan yang pertama, saya deg2an banget loh kalo gagal..Alhamdulillah meringues-nya jadi..yippieee..senangnya! Untuk resep meringues saya ambil dari resep Delia Smith on line.

Dan inilah Pavlova Merdeka ala Abby’s Kitchen..

Here the recipe :

For Meringues :

3 Large Egg White
175 gr Caster Sugar

For Topping :

250 gr Prepared fruit ( Cherry, Raspberries, Strawbery)
Whipp cream

Directions :

1. Place the egg white in a clean bowl, whisk the eggs until they form soft peaks. Do not over-whisk the egg whites, if you do they will start collapse.

2. When they are ready, start whisk in the sugar, approx 25gr at a time, whisking after each addition until the sugar is in.

3. With a metal table spoon, and spoon the meringues mixture on the prepared baking sheet, forming a circle about 8 inch in diameter. Then spoon round blobs next to each other so that they join up to form a circle all around the edge.

4. Place the baking sheet in the oven, and set gas mark 140 and leave it to cook for 1 hour.

5. Then turn the heat right off but leave the Pavlova inside the oven until it’s completely cold (leave it in the turned-off oven overnight to dry out)

6. Lift it from the baking sheet, peel off the baking sheet.

7. Then just before serving, spread the Whipped cream, on top, arrange the fruit on top of the cream.

Enjoy your pavlova!

Happy Independece Day my Indonesia!

Sekali MERDEKA tetap MERDEKA!

cheers,

5 thoughts on “Pavlova Merdeka

  1. oh gitu yaa ?? :O:O
    hikss..ku pikir bisa di jadikan satu frame say..
    aduh salah…ya gimana nih..dah telat revisi nya ya..:((

  2. thanks Sefa, aku mencoba kirim revisinya..moga2 masih bisa..Pavlovanya kalo blm di siram ma whipped cream dan cherry, penampakannya jelek bgt Fa..:))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s